De parel is een schitterend rond voorwerp dat als sieraad wordt gedragen. Dus wilt u graag meer weten over de mooie parel? Juwelier Verbree gaat u alles over dit sieraad vertellen, want er bestaan veel verschillende parels. Zo kunt u denken aan natuurlijke parels, zoetwater parels, cultivé parels en fabrieksparels. Laten we snel beginnen!

Natuurlijke parels

Als eerste gaan we het hebben over de meest kostbare en zeldzame parel, namelijk de natuurlijke parel. Voor deze parel moeten zo’n 15.000 oesters worden geopend om één parel te vinden. Dus zoals we net al zeiden, weinig voorkomend en zeer prijzig.

Cultivé parels

Cultivé parels zijn parels die gecultiveerd zijn. Hiermee wordt bedoeld dat de parel wel uit oesters en mosselen groeit. Dit maakt de cultivé parel een natuurproduct. Maar bij het groeiproces wordt de parel beïnvloed door de mens en dit zorgt ervoor dat er op gecontroleerde wijze prachtige parels ontstaan. Overigens worden cultivé parels ook wel gekweekte parels genoemd.

Zoutwater parels en zoetwater parels

Bovendien kunnen wij onderscheid maken in de cultivé parels. Namelijk een zoutwater parel en zoetwater parel.
De belangrijkste verschillen tussen zoutwater parels en zoetwater parels zijn:

  • De prijs, want zoetwater parels zijn veel goedkoper dan zoutwater parels
  • De omgeving waar ze groeien, want zoetwater parels groeien vooral in meertjes en zoutwater parels in de zee
  • De vorm, want zoetwater parels kunnen verschillende vormen aannemen en zoutwater parels zijn altijd perfect rond

Zoetwater parels

Aangezien de zoetwater parel een zeer brede categorie is, gaat Juwelier Verbree daar nog graag iets dieper op in. Want zoetwater parels is hét parelsoort met de meeste mogelijkheden. Zo zijn er veel verschillende vormen en kleuren van deze parel. Dus voor de creatieve parelliefhebbers onder ons die houden van een leuke prijs-kwaliteit verhouding, is de zoetwater parel uitermate geschikt. Tevens biedt Juwelier Verbree ook mooi zoetwater parelsieraden aan.

Fabrieksparels

Ten slotte bestaan er nog fabrieksparels, deze parels zijn te verkrijgen bij vele modeketens en zijn heel erg goedkoop. Deze parels bestaan uit een balletje dat in de fabriek wordt voorzien van een parelachtig huidje.

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in parelsieraden? Dan kunt u contact opnemen met Juwelier Verbree door te  telefoneren met 0528-391623 of 06-54640941 of stuur een mailtje naar info@verbree.nl

Wij kijken er naar uit om uw wensen over parelsieraden te bespreken en hopen uw snel te zien.